miercuri, 18 mai 2016
Gogoașă paleo light , extra dietetic , fără gluten ( fără lapte , drojdie , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )
Gogoașă dietetică , poate fi consumată și la cină !
·
Avem
nevoie de doar 18 g de aluat , pentru o gogoașă mare !!!
·
Garantat
fără gluten , lapte , conține doar ingrediente naturale !
·
Este
foarte gustoasă , nici cei care nu sunt la dietă nu observă , că mănâncă
gogoașă dietetică !
Ingrediente
( 5 gogoși mari ) :
·
5-10
g de coajă de lămâie bio
·
1
ou de mărimea M
·
3
albușe de ou de mărimea M
·
20
g de apă
Mod de preparare :
Amestecăm mixtul pentru gogoși cu coaja de lămâie .
Într-un bol separat amestecăm apa , ouăle , albușurile și la final adăugăm
mixtul pentru gogoși .
Lăsăm aluatul 25 de minute la odihnă .
După 25 de minute trebuie să obținem un aluat puțin moale , care trebuie
frământat pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus.
Întindem aluatul și cu ajutorul unui pahar de mărime mijlocie sau cu o
formă pentru gogoși , tăiem 5 gogoși . ( E important să iasă 5 gogoși din
ingredientele date ! )
Se prăjesc în ulei de nucă de cocos preîncălzit , pe foc mediu , pe ambele părți
aproximativ câte 3 minute .
Prima parte trebuie prăjită cu capac , iar cealaltă fără !
Gogoșii cresc în uleiul cald .
Le scoatem pe un prosop de hârtie, așteptăm să se răcească puțin , servim
cu eritrit pudră ( aici )
și gem dietetic .
Cine ține o dietă strictă cu puține lipide , poate să prepare gogoșii în
cuptor .
Coacere în cuptor :
Se coc 15-18 minute în cuptorul cu convecție preîncălzită la 175 de grade .
Se coc 22 minute în cuptorul fără convecție preîncălzită la 200 de grade .
Dacă se coc în cuptor fără convecție , trebuie să punem 2,5 dl de apă
pentru aburi .
Valoarea nutrițională pe bucată ( fără ulei
) :
Valoare energetică : 27,65 kcal
Proteine : 3,3 g
Lipide : 1,3 g
Carbohidrați : 0,4 g
Valoarea nutrițională pe bucată ( în ulei )
:
Valoare energetică : 71 kcal
Proteine : 3,3 g
Lipide : 6 g
Carbohidrați : 0,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu